fbpx

Drogreden 2: “Ondernemers denken dat payroll duur is”.

Ondernemers denken dat payroll duur is. Op grond van welke argumenten en cijfermatige onderbouwing wordt deze uitspraak gedaan? Een uitspraak als deze ontstaat vaak vanuit gebrek aan werkelijke inzicht tussen zelf verlonen en de kosten van All-In Payroll van Flex Selectief.Ook denken ondernemers dat doordat de boekhouder de salarisadministratie verzorgt ‘alles goed geregeld’ is. Helaas, niets is minder waar en tegelijkertijd een bedrieglijke gedachte. Payroll gaat veel verder dan alleen maar de salarisadministratie. Een grote groep ondernemers beseft zich dan ook niet dat All-In Payroll van Flex Selectief echt meerwaarde voor de onderneming kan invullen.

Per ondernemer verschilt het of payroll voordeliger is dan de salarisadministratie via de Boekhouder. In de meeste gevallen is payroll voordeliger. Het verschil hangt af van: De Loongebonden Kosten, Werkgeverslasten Sociale Zekerheidstelsel en Werkgeverslasten Cao. Daarnaast zijn het m.n. de overige kosten die per ondernemer verschillen. Denk hierbij aan de kosten van de verzuimverzekering, arbodiensten, administratieve kosten van de Boekhouder en de administratieve lasten van de ondernemer zelf.

Als ondernemer kunt u een verzekering voor ziekteverzuim afsluiten. Dit kost veel geld, zeker als achteraf blijkt dat de verzekering niet nodig was. Alle verzuimverzekeringen kennen tevens een eigen risico van de eerste 10 of 30 werkdagen. U betaalt bij ziekte van uw medewerker dus gewoon zelf nog 2 of 4 weeksalarissen. De gedachte dat een verzuimverzekering de werkgeversrisico’s afdekt is een bedrieglijke gedachte. U kunt er ook voor kiezen om geen verzekering af te sluiten, maar als een medewerker ziek wordt draait u als ondernemer op voor maximaal 104 weken doorbetalingsverplichting. Ter info: De kosten van een zieke medewerker zijn in werkelijkheid gemiddeld €230,- per medewerker per dag (Bron: TNO).

De risico’s en kosten die aan ziekteverzuim verbonden zijn is één van de redenen waarom ondernemers kiezen voor All-In Payroll van Flex Selectief. Bij ons bent u van de eerste ziekte dag volledig verzekerd voor ziekteverzuim. Bovenstaande is al een legitieme reden om voor ons te kiezen. Vergeet daarbij niet dat All-In Payroll van Flex Selectief veel verder gaat dan alleen het afdekken van het ziekteverzuim of de salarisadministratie.

Door de diversiteit van ondernemingen, binnen de verschillende sectoren maakt het dat payroll absoluut maatwerk is. Het is alleen daarom al veel te kort door de bocht om in z’n algemeenheid te stellen dat payroll duur is. Alleen een zuivere vergelijking geeft uitkomst.

 

Een zuivere vergelijking maakt u als volgt:

Zelf verlonen: Bruto uurloon + (Loongebonden kosten + Werkgeverslasten Sociale Zekerheid en Werkgeverslasten vanuit de Cao + Overige kosten en lasten)

ten opzicht van 

All-In Payroll van Flex Selectief: Bruto uurloon x All-In Payroll Factor van Flex Selectief

 

 

Cereslaan 2
9641 MJ Veendam
Tel: 0598 235377
Email: info@flexselectief.nl
Skype: live:relatiebeheer_2

CONTACTFORMULIER
   
Openingstijden  
Maandag 08:30 - 17:00
Dinsdag 08:30 - 17:00
Woensdag 08:30 - 17:00
Donderdag 08:30 - 17:00
Vrijdag 08:30 - 17:00
Zat.- en zondag Gesloten