fbpx

Drogreden 3: “Door payroll heeft het personeel geen binding meer met de onderneming”

“Door payroll heeft het personeel geen binding meer met de onderneming”. Wie bedenkt zoiets? Een groot deel van de ondernemers denkt dat als ze gebruik gaan maken van payroll dat dit een negatieve invloed op de binding en/of betrokkenheid van de medewerkers heeft. De werkelijkheid bewijst juist het tegenovergestelde.

De ondernemer kiest voor meer zekerheid en wil de overstap naar All-In Payroll van Flex Selectief maken. Alles staat en valt dan met een goede communicatie. Bespreek de nieuwe situatie helder met de medewerkers en zorg er ook voor dat de medewerkers vervolgens goed op de hoogte blijven. De ondernemer kan de medewerkers met de hand op het hart garanderen dat er binnen de werkrelatie niets veranderd. Ook op het gebied van de werkzaamheden verandert er helemaal niets tenslotte de medewerkers blijven de werkzaamheden uitvoeren zoals ze het altijd al deden. De ondernemer blijft net als vanouds leiding en toezicht uitoefenen. De ondernemer kan de medewerkers de absolute zekerheid geven dat ze ook het loon ontvangen zoals vastgelegd in de cao die voor de onderneming van toepassing is.

Wat er wel veranderd vindt plaats achter de schermen. De payrollonderneming wordt juridisch werkgever van de medewerkers. Dit houdt in dat de payrollonderneming verantwoordelijk wordt voor o.a. het uitbetalen van salaris, het vakantiegeld, vakantiedagen en verzuimbegeleiding. De payrollonderneming neemt de administratieve lasten uit handen van de ondernemer. Kortom: doordat de ondernemer ontzorgt wordt ontstaat er voor de ondernemer meer ruimte. Deze ontstane extra ruimte kaomt vervolgens de binding en betrokkenheid ten goede komt. Het voordeel van All-In Payroll van Flex Selectief valt naar beide kanten.

Kiest de ondernemer voor All-In Payroll van Flex Selectief dan kiest de ondernemer ervoor dat uw medewerkers een heldere een eerlijke voorlichting krijgen. Vervolgens kijken we samen met de ondernemer wat de beste wijze is om de medewerkers te informeren. Ook wordt bepaald wie het beste de medewerkers kan informeren. Doet de ondernemer dat, of doen wij dat of doen wij dat samen.

Tips om een goede werkrelatie te behouden bij gebruik van All-In Payroll van Flex Selectief:

  • Maak gebruik van de kennis van de payrollonderneming. Medewerkers met vragen over hun loon, loonstroken of bijvoorbeeld hun arbeidsovereenkomst kunnen contact opnemen met de payrollonderneming. Dit voorkomt irritatie en onduidelijkheden rondom de beloning van uw personeel.
  • Werk intensief samen met de payrollonderneming. De payrollonderneming is veel meer een HR- specialist dan een salaris administratiekantoor. De ondernemer krijgt de juiste ondersteuning waardoor de medewerkers onbezorgd hun werk kunnen doen.
  • Initieer opleiding en/of training voor uw medewerkers. Wij kunnen u adviseren op gebied van scholing en training. Draag, als ondernemer, ook bij aan de ontwikkeling van uw mensen.
WhatsApp chat